Receptes | Patates farcides de botifarra

Patates farcides
de botifarra

45 minuts |Fàcil | Comensales4 persones

INGREDIENTS

3 llonganisses fresques Ca Na Paulina
½ ceba morada
2 alls
4 patates
1 alvocat
2 tomàquets
½ llimona
15 g de mostassa Dijon
100 ml de vinagre de vi blanc
Fulles de llorer
Alfàbrega fresca
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre

Prepara aquestes patates farcides de botifarra i conquesta paladars!
Aquesta recepta fàcil de preparar et transportarà a la cuina mediterrània amb cada mossegada: les patates es fornegen fins a assolir una textura cruixent per fora i tendra per dins, però el veritable toc de distinció és al farcit. A més, la combinació d'alvocat amb mostassa aporta un sabor suau i lleugerament picant que complementa a la perfecció els sabors de la joia de la corona: la botifarra.
Gaudeix d´una combinació de sabors i textures que et deixarà volent més! Et deixem amb la recepta completa:

Elaboració

  1. Tallar la ceba a tires (juliana). Reservar.
  2. Tallar els tomàquets a daus petits (brunoise). Reservar
  3. Barrejar la ceba en un bol amb el vinagre, 100 ml d'aigua calenta i un pessic de sal. Macerar a la nevera durant 45 minuts mínim.
  4. Barrejar els tomàquets en un bol amb unes fulles d'alfàbrega, un raig generós d'oli i un pessic de sal i de pebre. Reservar durant 45 minuts a la nevera.
  5. Rentar les patates, tallar una creu a cadascuna i pintar-les amb una mica d'oli.
  6. Fornejar les patates a l'airfryer durant 35-45 minuts a 170 ºC.
  7. Picar les dents d'all i esmicolar les llonganisses fresques. Reservar.
  8. Triturar amb un processador d'aliments l'alvocat amb la mostassa, un rajolí de suc de llimona i d'oli i un pessic de sal i de pebre. Reserveu-ho.
  9. Escalfar una mica d'oli en una paella i daurar els alls amb unes fulles de llorer a foc mitjà.
  10. Incorporar les llonganisses esmicolades. Cuinar durant 10 minuts a foc lent.
  11. Obrir les patates rostides, buidar una mica el seu interior i omplir amb la salsa d'alvocat, els tomàquets, la ceba morada i les botifarres esmicolades.
  12. Per emplatar, servir les patates farcides de botifarra en un plat i afegir un rajolí d'oli i un pessic de pebre mòlt.